PIET.

Live improvisatie op basis van samples en onderbewuste teksten uit verleden, heden en toekomst. PIET is een ode aan mijn vader die mij onbewust de liefde voor improvisatie, taal, muziek en het absurdisme heeft bijgebracht door er zelf een heel leven mee bezig te zijn geweest. PIET staat wel redelijk autonoom ten opzichte van de persoon Piet.

klik op bovenstaande afbeelding om naar Spotify te gaan;)

Niet alles gaat over PIET. ‘Valt niet te redden’  is een liedje over een jongen op de basisschool die elke dag in zijn broek plast. Tot dat alle leenbroeken op zijn. Wat zou er van hem geworden zijn?

Boos.

Iedereen is boos op mij, dat denk ik de hele tijd. Alles draait om mij. Alleen mij maakt me blij. Alleen op de wereld. Waar ga je nou heen? Je wilt niks leren, geen probleem. Want alles is toch lelijk en iedereen is kut, en ik hoor je hard op denken, waar is mijn geluk? Vertel me waar!?

En alle mensen zeggen; o nee niet al weer! Hebben we al die jaren dan helemaal niks geleerd? En alle mensen huilen; ooo nee niet al weer, hebben we in al die eeuwen dan helemaal niks geleerd?

* Negatieve ervaringen tijdens concerten worden doorgaans niet direct gedeeld met de performer in kwestie gedeeld. Het zou goed zijn om dat in het vervolg toch te overwegen. Van fouten zouden we het een en ander kunnen leren, en er schuilt meer liefde in oprechtheid.

De kwart rust.

Tijdens het printen van een serie grafische partituren hebben we een sampler gevuld met geluidsfragmenten. Heel theatraal met vier vrijwilligers de loodzware stencil machine het podium opgehesen. Op alle mogelijk interessante punten microfoons geplaatst en samen met Ziggy, de geluidstechnicus, ervoor gezorgd dat je de printer live door onze geïmproviseerde compositie heen kon horen zingen. Viana gebruikte het programma ‘abelton live’ om de vooraf geprogrammeerde geluidsfragmenten die we in de aanloop van het optreden hebben opgenomen te vervormen. Ikzelf gebruikte een Roland sp404 om een hele lage drone achtige bas door de ruimte te sturen. In combinatie met een MicroKorg verbleven we dertig minuten op een onbekende planeet in een onbekend sterrenstelsel.

Er is een professionele geluidsopname van de manifestatie, enkel ben ik van mening dat je dit soort specifieke optredens in het echt moet ervaren. Vandaar dat we het niet met de wereld delen. Mocht er interesse zijn in een 

Geluidssculptuur en interactieve performance op een RISO RZ duplicator.  ‘Roodkapje, Rotterdam 2023’

Ik ben hier aan het proberen wat positive energie te vangen:

In de eerste plaats vrijheid. Vrij zijn door jezelf te zijn, en de kennis die jij hebt vergaard met jou sponzige persoonlijkheid. Alles wat in je zit en alles wat je hebt onthouden. Je onthoud alles wat je wilt onthouden, systemen die anderen bedacht hebben snap jij nauwelijks.